ÁSZF

Erdőszíve Vendégház – Bejeletkezési feltételek

Bejelentkezés és kijelentkezés

A szálláshelyet és szolgáltatásait az érkezés napján 14 órától lehet elfoglalni és az elutazás napján 10 óráig kérjük elhagyni. Eltérő igény esetén kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a recepcióval.

A szálloda a lefoglalt szálláshelyet az érkezés napján 19 óráig tartja fenn, ezután jogosult annak értékesítésére.

A szálláshely elfoglalásakor bejelentőlapot kérünk kitölteni, amely a következő adatokat tartalmazza:

 • személyes adatok: (felnőtt vendégeknél név, lakcím, szül. hely és idő, útlevél vagy szem.
 1. szám; gyermekeknél név, szül. hely és idő)
 • vendégek száma
 • érkezés és elutazás napja
 • 1 db érvényes e-mail cím
 • a foglalással létrejött anyagi felelősség, feltételek, házirendek elfogadása
 • aláírás

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az Erdőszíve Vendégházban igénybevett szolgáltatások (dézsa és szauna) és a szállásdíj [visszaigazolt végösszeg] utáni anyagi felelősség a bejelentőlap pontos kitöltésétől és a vendég általi aláírásától függetlenül, a szálláshely elfoglalásától fenn áll.

A szálláshely elfoglalásának a vendég részére történt kulcsátadás minősül.

Kései kijelentkezés felmerülése esetén vendégeinknek 12 óráig nincs többletköltsége. Abban az esetben, ha tovább kívánnak maradni vendégeink szobáikban, a tulajdonossal történt egyeztetés után lehetőségük van szobájukat megtartani. Ennek többletköltsége 16 óráig 1 éjszaka árának 50%-a, 16 óra után az aznapi éjszaka teljes árát köteles a vendégházban töltött éjszakákon felül kifizetni.

Foglalás módosítása

Vendégházunk által visszaigazolt foglalások módosítására nincs lehetőség, ha a vendég módosítani kíván a visszaigazolt foglaláson, akkor először le kell mondania a szobát, melyre a lemondási feltételeink vonatkoznak, majd egy új ajánlatot kérnie és az új ajánlatot elfogadnia.

Lemondási feltételek

A megküldött ajánlatban jelzettek alapján a szoba foglalása abban az esetben garantált, amennyiben a foglalását visszaigazoltuk. A vendég az érkezési napot megelőzően legalább 14 nappal korábban írásban lemondja a foglalását, lemondási díj nincs.

Egyéb rendelkezések

Vendégházunk fenntartja a jogot, hogy indok nélkül is változtathat a visszaigazolt foglalás tartalmán. A programváltozás jogát fenntartjuk.

A vendégház közös használatú terei (pl.dézsa, szauna) a szabad kapacitás és férőhelyek szerint használhatóak.

Az Erdőszíve Vendégház fenntartja a jogot, hogy az év bármely napján, előzetes értesítés nélkül is karbantartási, javítási munkálatokat végezzen az épületben. A vendégház lehetőség szerint mielőbb elvégzi e feladatait, amelyek zajhatással is járhatnak. Az esetleges kellemetlen hatások miatt a vendégházat nem terheli kártérítési kötelezettség vendégei felé.

Az Erdőszíve Vendégház jogosult a szállásszolgáltatásra vonatkozó szerződést azonnali hatállyal felmondani, vagy a szolgáltatás nyújtását megtagadni, ha:

 • a vendég nem rendeltetésszerűen használja a rendelkezésére bocsátott szobát, illetve a szolgáltató által biztosított szolgáltatásokat és/vagy az azok biztosítására szolgáló helyiségeket nem rendeltetésszerűen használja,
 • a vendég a vendégház házirendjét megzavarja, és a zavaró magatartást felszólítás ellenére sem hagyja abba,
 • a vendég nem tartja be a vendégház biztonsági szabályzatát – pl.: tiltott helyen dohányzik és azt a felszólítás ellenére sem hagyja abba,
 • a vendég fertőző, vagy olyan betegségben szenved, amely zavarja a többi vendég nyugalmát,
 • a szerződő fél, vagy a vendég az Erdőszíve Vendégház által igényelt fizetési kötelezettségét a szolgáltató által meghatározott időpontig nem teljesíti.

Fontosabb házirend szabályok

 • Csúszásveszély: Azon helyiségeink, ahol a legkisebb mennyiségű, vagy fröccsenő víz előfordulási esélye is felmerül, fokozottan csúszásveszélyesek. A vendégház nem köteles erre figyelmeztető táblát kihelyezni, a vendégek saját felelőssége, hogy ügyeljenek testi épségükre.
 • Háziállat: Házi kedvencek érkezése minden esetben előzetes egyeztetést igényel. További tudnivalókat a házirendünkben ismertetjük.

A vendég kötelezettségei:

 • A vendég köteles a szerződésben megrendelt szolgáltatások ellenértékét legkésőbb a szerződésben meghatározott módon és időpontig a szolgáltató részére kiegyenlíteni.
 • A vendég köteles gondoskodni arról, hogy a felügyelete alá tartozó kiskorúak folyamatosan felnőtt felügyelete alatt tartózkodjanak a szolgáltató szállodájában.
 • A vendég köteles az általa okozott kárt haladéktalanul jelenteni a vendégház tulajdonosának és minden szükséges adatot a vendégház rendelkezésére bocsátani, amely ahhoz szükséges, hogy a káreset körülményei tisztázhatóak lehessenek, illetve amelyek egy esetleges szabálysértési, vagy büntető eljáráshoz szükségesek.

A Felek az elszállásolási szerződésből eredő vitáikat minden esetben megkísérlik békés úton rendezni. Vitás esetben a vendég részére ingyenesen biztosítunk másolatot.